Vacature Creatieve Voorstellingsmarketing & Online Marketing (0,8 FTE)

Bij Kunstmin in Dordrecht beland je in een professioneel, gastvrij, ondernemend en enthousiast team dat theater en beleving tot een groot succes wil maken. Wij zijn een dynamische organisatie op twee prachtige locaties, Schouwburg Kunstmin en het Energiehuis, midden in het historische centrum van Dordrecht.

Jaarlijks programmeert Kunstmin meer dan 250 voorstellingen, concerten en evenementen in Schouwburg Kunstmin en het Energiehuis. Wij produceren ook eigen producties met de stad en de regio. Kunstmin is één van de belangrijkste culturele podia en eventlocaties in de Drechtsteden.

De afdeling Marketing & Communicatie zoekt per direct een: Online Marketing Professional (0,8 FTE)

Kunstmin zoekt een sterke marketing professional die er helemaal voor gaat om Kunstmin stevig en creatief in de markt te zetten. Jouw taken en verantwoordelijkheden zullen vooral gericht zijn op online marketing. Storytelling en emotie zijn voor ons belangrijke pijlers in de communicatie naar onze bezoekers. Je maakt deel uit van een jonge en open organisatie, en een deskundig en spontaan team van 4 ervaren marketeers.

Taken & verantwoordelijkheden

 • Het opzetten, monitoren en optimaliseren van online campagnes;
 • Bedenken, ontwerpen en plaatsen van creatieve online content op onze Social media kanalen;
 • Bedenken en uitvoeren van ludieke acties waarmee je de zichtbaarheid van Kunstmin in de regio nog meer laat groeien;
 • Bijhouden van de website en het versturen van mailings via het CRM systeem;
 • Volgen van trends en relevante vakinhoudelijke ontwikkelingen, zoeken van kansen in de markt en deze toepassen in de eigen praktijk;
 • Regelmatig bezoek je theatervoorstellingen, ook om te ervaren welke publieksgroepen te gast zijn.

Functievoorwaarden & competenties

 • Kennis van en ervaring in online marketing, met name Social media, Google Analytics en Google Adgrants;
 • Ervaring met WordPress & SEO;
 • Ervaring met design (o.a. Photoshop);
 • Creatieve, zelfkritische tekstschrijver;
 • Een tegenslag zie je als een uitdaging, succes vier je;
 • Bij voorkeur marketingervaring in de culturele sector;
 • Bij voorkeur woonachtig in de regio Drechtsteden.

Wat wij bieden
Je maakt deel uit van een succesvolle, culturele organisatie die zich bevindt in het hart van de regio. Wij bieden jou een afwisselende functie met een salaris conform de CAO Nederlandse Podia (schaal 5). Je hebt de mogelijkheid om een groot aantal voorstellingen en concerten te bezoeken.

Meer informatie en solliciteren
Kunstmin heeft jou als marketeer echt wat te bieden, ontdek het! Wij horen graag van je.
Voor vragen over de functie of over de procedure kun je mailen naar vacature@kunstmin.nl. Vanwege onze jaarlijkse zomersluiting zijn wij niet bereikbaar van 29 juli t/m 18 augustus. Wij zullen jouw vraag daarna z.s.m. beantwoorden. Ben jij onze nieuwe online marketing professional? Stuur dan jouw motivatiebrief en cv uiterlijk 18 augustus naar vacature@kunstmin.nl t.a.v. Aline de Jong (manager Marketing & Communicatie). Gespreksrondes vinden plaats eind augustus.

Stichting Kunstmin vindt het belangrijk dat het personeel een afspiegeling is van de veelzijdige (Dordtse) samenleving, waarbij kenmerken zoals afkomst en leeftijd geen rol spelen bij de selectie. Kunstmin nodigt dan ook iedereen die voldoet aan het functieprofiel uit te solliciteren.

Acquisitie n.a.v. deze vacature stellen we niet op prijs.