Staging Silence (3)

Videoprojectie op de toneeltoren

Raadselachtig, melancholisch en speels landschap

Kunstmin wil iedereen zoveel mogelijk met kunst inspireren, vermaken en ontroeren. In navolging van D-Light van Arno Coenen verandert de toneeltoren opnieuw in een groot videoscherm.

In Staging Silence (3) van Hans Op de Beeck word je meegenomen op een reis door een desolate wereld. Dompel je onder in een raadselachtig, melancholisch en speels landschap dat wordt op- en afgebouwd voor het oog van de camera. 

Op de Beeck creëert steeds opnieuw een volledig fictieve, maar toch erg herkenbare, wereld met de meest alledaagse elementen als propjes watten karton of strooisuiker, die even vergankelijk blijken als het leven zelf.

Staging Silence (3) verwijst naar hoe de mens -zowel in zijn omgang met architectuur als met de natuur- de ruimte vermenselijkt in een zoektocht naar zingeving, identiteit en een logische omgang met de tijd. De kunstenaar biedt met dit videokunstwerk een moment van rust in de alsmaar versnellende wereld om ons heen, die ons herinnert aan de schoonheid van een wereld die stil is komen te staan.

Vertoningen en duur projectie
De videoprojectie zie je van maandag 27 december t/m donderdag 13 januari tussen 17:30 en 19:45 uur. Behalve op vrijdag 31 december en zaterdag 1 januari. De videoprojectie wordt drie keer getoond en duurt ongeveer 45 minuten. Kijk zo lang als je wilt!

Luister tegelijkertijd naar de soundtrack
De soundtrack bij de projectie kun je via onderstaande video beluisteren.

Koek & zopie
Om je een beetje warm te houden, kun je tijdens de projectie ook terecht voor koek & zopie bij de openslaande deuren van het Theatercafé. Neem een kopje erwtensoep, warme chocolademelk, koffie/thee of iets anders lekkers. We verkopen alleen geen alcoholische dranken.

Over Hans Op de Beeck
Hans Op de Beeck (1969) is een Belgisch multidisciplinair beeldend kunstenaar. Zijn installaties, sculpturen, films, tekeningen, schilderijen, foto's en teksten zijn over de hele wereld te zien en vormen een weerspiegeling van onze complexe samenleving.

Geniet van de videoprojectie!

Alle voorstellingen t/m 25 januari afgelast

We nemen contact op met alle betrokken bezoekers
Lees hier meer