Reizen met eieren

Kunstmin zoekt spelers!
Reizen met eieren

Wil je met 77 andere Dordtenaren spelen op het toneel van de Grote Zaal?

Wij zoeken 78 Dordtenaren van 8 tot 88 jaar voor Theater Na de Dam-productie ‘Reizen met eieren’

Ben je niet bang om op een podium te staan, vind je het leuk om met een grote verscheidenheid van mensen een bijzonder en hedendaags verhaal te vertellen over de tweede wereldoorlog? Dan zijn we op zoek naar jou! Acteer- of zangervaring is niet nodig. Je hoeft nauwelijks tekst in te studeren en er wordt kort gerepeteerd.

Heb je vragen of wil je je aanmelden mail dan met: programmering@kunstmin.nl

Aanmelden

Meer over Theater Na de Dam-productie 

Op woensdag 4 (Nationale Dodenherdenking) en donderdag 5 mei (Bevrijdingsdag) viert Kunstmin 77 jaar leven in vrijheid met ‘Reizen met eieren’. Het toneelstuk gaat over de bezetting, de Jodenvervolging, over lafheid en moed en vooral over de vraag waarom volwassenen altijd maar willen dat kinderen over de oorlog van lang geleden horen én nadenken. Maar liefst 78 Dordtenaren spelen het stuk dat wordt opgevoerd op het toneel van de Grote Zaal van de Schouwburg.

Heleen Volman schreef ‘Reizen met eieren’ in 1999. Vanwege het vernieuwende karakter van het toneelstuk kreeg Volman in 1999 de E. Du Perronprijs. De tekst is bewerkt door de Dordtse schrijver Levi Olthof. Hij actualiseerde de toneeltekst en gaf het een Dordtse context. De regie is in handen van Anouk Beugels. componiste Charlotte Dommershausen zet de 305 zinnen op muziek.

Theater Na de Dam is een Nederlandse theatermanifestatie die jaarlijks plaatsvindt op de avond van de Nationale Dodenherdenking. In verschillende theaters in Nederland worden meer dan tachtig theatervoorstellingen gelijktijdig opgevoerd die inhoudelijk betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog.

Vooraan bij je favoriete artiest?

Word Vriend van Kunstmin! Vroegboek jouw tickets al vanaf 24 mei en geniet meer privileges. De reguliere kaartverkoop start op 1 juni.
Vooraan bij je favoriete artiest?
Lees meer