Zwijnenstal

Theater Sonnevanck & Nederlandse Reisopera (vanaf 8 jaar) met Ilse Warringa en Rop Verheijen

Jeugd & Familievoorstellingen bieden een prachtige theaterbelevenis aan jong én oud. De adviesleeftijd voor deze voorstelling is: vanaf 8 jaar.

Een spannende muzikale komedie over de allerbeste boerderij, met de aller-gelukkigste dieren ter wereld. Overal zingt het wonderbaarlijke verhaal rond over de gelukkige en altijd lachende dieren van de Dierenboerderij, die hun boer hebben verjaagd en nu alles zelf doen. Zingend werken ze op hun eigen land. Ze stellen hun eigen Regels op, beslissen alles samen en iedereen doet waar hij of zij het beste in is. Zonder De Mens is iedereen gelijk, toch? Dan, opeens, verdwijnt Hagel, een van de slimme varkens die de Beestenhoeve bestuurd. De Regels veranderen, zonder dat erover gestemd wordt. Waarom klinkt de muziek van de dieren steeds droeviger, ze zijn toch nog steeds eigen baas? En wie is dat onbekende schaap dat opeens verschijnt?

Zwijnenstal is een spannende, humoristische familievoorstelling met heel veel livemuziek. Over macht, recht en onrecht. Over leiders en volgers en over de moed die nodig is om nee te zeggen als iedereen zijn mond houdt.

 

Marije Gubbels, (lied)tekst en regie; Charlotte Ebbers, regie assistentie; Thijs Borsten, compositie muziek; Ilse Warringa, Rop Verheijen, Freek den Hartogh, Whitney Sawyer, spel en zang; Robbrecht van Cauwenberghe, Frank Stukker, livemuziek; Dieuweke van Reij, Sanne Oostervink, vormgeving