Wil je ons, in deze tijd, extra steunen? Steun ons

Yora Rienstra – UP

Gebaseerd op het boek van Myrthe van der Meer

Plusprogramma: Van 19.30 tot 20.00 uur verzorgen Vicky Bergman en Esther de Jonge, ambassadeurs van Samen Sterk Zonder Stigma, een bijzondere inleiding. Zij delen hun persoonlijke ervaringen met discriminatie en stigma rond psychische aandoeningen en gaan graag met je in gesprek. Kom naar de inleiding en stel alle vragen die je niet eerder durfde te stellen!

Je kunt deze voorstelling bezoeken met de Kunstmin Pas, lees meer over deze Pas. Voor onze seizoensbrochure interviewden we Yora Rienstra, lees hier het interview.

In ‘UP’ krijgen we nader zicht op Emma’s ‘hersenstormen’. Haarscherp en met veel humor verwoordt ze de angstaanjagende momenten waarop de wanen toeslaan. In de ziekenhuiswinkel spreekt iedereen opeens in een onbekende taal, en bestaat die enge hond die haar beloert nu wel of niet? ‘UP’ is het vervolg op de succesvolle bewerking van ‘PAAZ’, het bejubelde debuut van schrijfster Myrthe van der Meer. Comédienne Yora Rienstra weet de leefwereld van Emma uitstekend te vangen.

Over Yora Rienstra
Yora is een van de presentatoren van het spraakmakende VARA-programma RamBam. Ze won in 2009 de Wim Sonneveldprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Rik van den Bos, tekst; Benno Hoogveld, regie; Yora Rienstra, spel