Wubkje Kuindersma & Anthony Fiumara – Bitcrusher

De wereld digitaliseert

Helaas is deze voorstelling geannuleerd vanwege de nieuwe corona-maatregelen. Kaartkopers ontvangen persoonlijk bericht over verplaatsing of definitieve annulering.

Dit is een voorstelling onder de noemer Wanderlust wat staat voor het verlangen om te reizen en te ontdekken. Poppodium Bibelot & Kunstmin presenteren een uitdagend, verrassend en afwisselend programma in het Energiehuis. Meer evenementen zoals deze bezoeken? Ga naar de Wanderlust website.

Plusprogramma: Choreograaf en theatermaker Jan Stroeve verzorgt om 19:15 uur een inleiding en gaat in gesprek met iemand van het gezelschap.

Deze voorstelling kun je bezoeken met de Kunstmin Pas, lees meer over deze Pas.

Toonaangevend componist en choreografisch toptalent in voorstelling over de verpixeling van de wereld. ‘Onthoud die naam’, schreef de Volkskrant begin 2019 naar aanleiding van haar choreografie voor de Junior Company van Het Nationale Ballet. De naam van Wubkje Kuindersma zingt de afgelopen jaren in de Nederlandse danswereld rond en ook in het buitenland timmert ze stevig aan de weg. Inmiddels wordt ze gevraagd door vele gerenommeerde gezelschappen. Voor haar eerste avondvullende voorstelling gaat dit toptalent een spannende samenwerking aan met Anthony Fiumara, een van de meest gevierde componisten in de Nederlandse nieuwe muziek. Na jarenlang gedanst te hebben is Wubkje Kuindersma gaan choreograferen en haar naam zingt inmiddels door de Nederlandse danswereld. Ook in het buitenland timmert ze stevig aan de weg, vele gerenommeerde gezelschappen dingen naar haar hand.

Voor haar eerste avondvullende voorstelling gaat dit toptalent een spannende samenwerking aan met Anthony Fiumara, een van de meest gevierde componisten in de Nederlandse nieuwe muziek. Uitgangspunt van ‘Bitcrusher’ is de verpixeling van de wereld: de digitale werkelijkheid neemt de analoge over. Steeds meer informatie gaat verloren in het vertalen van de realiteit naar een blokkendoos van pixels. Hoe verhouden ons analoge lichaam en ziel zich met hun gebitcrushte evenbeeld? Met een gretige wisselwerking tussen dans en muziek gaan Kuindersma en Fiumara op zoek naar een antwoord.