WArd/waRD Ann Van den Broek – Accusations

Uitdagende en confronterende voorstelling

Laat je meevoeren op een zinderende reis langs verschillende vormen van theater. WArd/waRD is het Nederlands-Vlaamse gezelschap van de Vlaamse choreografe Ann Van den Broek. Zij ontwikkelde de afgelopen 15 jaar haar eigen bewegingstaal en heeft met haar uitdagende en confronterende voorstellingen succes in binnen- en buitenland. Uitgangspunt voor haar werk zijn emoties en menselijke gedragspatronen. Wat drijft de hedendaagse mens? Haar werk is instinctief en explosief te noemen.

Haar nieuwe voorstelling verkent de grenzen tussen dans, toneel en een concert. Performers lossen elkaar af met hun eigen solo. Zo ontstaat een intrigerende estafette van beweging, film, beeld, sound en tekst. De belangrijkste inspiratiebron voor Accusations is de tekst Self-Accusation van de Oostenrijkse toneelschrijver Peter Handke. Ann Van den Broek vertrekt vanuit een autobiografische lezing en tast de grenzen tussen dans en theater, concert en voorstelling af. De performers zuigen de kijker mee in een kritische zelfreflectie en gaan op zoek naar een betere versie van zichzelf. Is de idee dat alles veranderbaar is een pijnlijke illusie?

Een intrigerende, haast oneindige estafette van live beweging, beeld, film, sound en tekst. Een voorstelling die de grens tussen slagen en falen onderzoekt. Een voorstelling die mens en maatschappij in vraag stelt. Stilstaat bij keuzes die nooit werden gemaakt, kansen die nooit zijn gegrepen, verlangens die nog moeten worden ingelost. Een krachtige totaalervaring voor uitvoerders en toeschouwers.

Ann van den Broek, concept en choreografie; Anne van den Broek, Gregory Frateur, Louis Combeaud, Nik Rajšek, Frauke Mariën, dans