VPRO Tegenlicht MeetUp – Mijn stad is mijn hart

Wat is typisch Dordts?

Toegang is vrij. Wij adviseren u vooraf te reserveren.

Mijn stad is mijn hart is de VPRO Tegenlicht uitzending over identiteit en diversiteit onder jongeren in Rotterdam. 70% van deze jongeren heeft een migratieachtergrond. Wat kunnen we als Dordtenaren overnemen van de superdiversiteit zoals je die ziet in Rotterdam? En, zijn we daar ook al aan toe?

Veel mensen voelen zich eerder Dordtenaar, of zelfs Wielwijkenaar, dan Nederlander. De grote vraag van vanavond is wat ons allemaal tot Dordtenaren maakt? Welke elementen binden ons aan de stad? Vind je Dordrecht inclusief genoeg, of moeten we er meer aan doen dat werkelijk iedereen zich hier thuisvoelt?

Kunstmin en de Bibliotheek AanZet organiseren een open en respectvol debat waarin we luisteren naar wat Dordtenaren van alle achtergronden typisch Dordts vinden. Ben jij ook trots en Dordts? Kom dan ook naar deze Tegenlicht Meetup op 14 maart in het Energiehuis en praat mee.

Praat en luister mee met actuele ontwikkelingen in de wereld van politiek, economie, maatschappij, technologie en wetenschap. Elke MeetUp sluit aan op een thema uit een van de VPRO Tegenlicht programma’s van televisie. Kunstmin en Bibliotheek AanZet, en een redactieraad van inwoners uit de Drechtsteden, organiseren deze ontmoetingen, die afwisselend plaatsvinden in het Energiehuis of de Centrale Bibliotheek. Bekijk alle aankomende edities van VPRO Tegenlicht MeetUp Dordrecht.