VPRO Tegenlicht MeetUp Dordrecht – Vleeskwekers

Met elkaar in gesprek

Let op! De locatie van deze voorstelling is De Blauwe Kamer in Bibliotheek AanZet, Groenmarkt 153, Dordrecht

Onze vleesconsumptie zorgt voor veel klimaatproblemen en dierenleed. Overstromingen dreigen en veel dieren hebben een bedenkelijk leven voordat ze worden geslacht. Het antwoord op deze problemen is misschien wel dichterbij dan we denken. Nederland is namelijk niet alleen het land van kaas, molens en tulpen, maar ook van kweekvlees.

Kweekvlees is vlees dat in een laboratorium gekweekt wordt uit stamcellen van dieren. Al twintig jaar is Nederland wereldwijd pionier op dit gebied. We ontwikkelden zelfs de állereerste kweekvleesburger. Toch ligt kweekvlees nog niet in ons winkelmandje. Hoe komt dat?

Tijdens deze combinatieavond van VPRO Tegenlicht Meat Up en #UPDATE gaan we het hebben over deze culinaire revolutie. Want hoe lekker is het eigenlijk? En maakt deze technologie een einde aan onze voedsel- en klimaatproblemen? Het is wel duidelijk dat onze eetcultuur de komende decennia sterk gaat veranderen.

Een voorproefje: bekijk vast de VPRO Tegenlicht aflevering Vleeskwekers.

Elke MeetUp sluit aan op een thema uit een van de VPRO Tegenlicht programma’s van televisie. Kunstmin en Bibliotheek AanZet, en een redactieraad van inwoners uit de Drechtsteden, organiseren deze ontmoetingen, die afwisselend plaatsvinden in het Energiehuis of de Centrale Bibliotheek. Bekijk alle aankomende edities van VPRO Tegenlicht MeetUp Dordrecht.

Toegang is vrij. Wij adviseren u vooraf te reserveren.