VPRO Tegenlicht MeetUp Dordrecht – De onsterfelijken

In debat over leven en dood

Toegang is vrij. Wij adviseren u vooraf te reserveren.

De zucht naar onsterfelijkheid is van alle tijden. Het thema kwam al voor in het Oude Testament en ondertussen is de ‘code van sterfelijkheid’ nog niet gekraakt. Het epicentrum van menselijke hoogmoed is op dit moment Silicon Valley. Een bont gezelschap van wetenschappers en ondernemers boort een gigantische bron van durfkapitaal aan en is ervan overtuigd dat ons DNA gekraakt zal worden. De gedachte is dat wanneer ouder worden een ziekte is, dat we dan ook een middel tegen sterven kunnen ontwikkelen.

Menig miljonair heeft zijn persoonlijke vrieskist al klaar staan om na de dood weer tot leven te worden gewekt. De wetenschap op het gebied van levensverlenging is booming business. Maar is het eeuwige leven alleen weggelegd voor de rijken der aarde? De VPRO Tegenlicht aflevering De onsterfelijken belicht diverse morele, technische en juridische dilemma’s die besproken worden tijdens deze MeetUp Dordrecht bijeenkomst. Zou je altijd kind willen blijven? En als je de regie kunt nemen over het leven en de dood, zou je dan kiezen voor pil van Drion of juist je leven willen oprekken? En hoe vul je vervolgens je leven in als je nooit dood gaat?

Elke MeetUp sluit aan op een thema uit een van de VPRO Tegenlicht programma’s van televisie. Praat en luister mee met actuele ontwikkelingen in de wereld van politiek, economie, maatschappij, technologie en wetenschap. Kunstmin, Bibliotheek AanZet en een redactieraad van inwoners uit de Drechtsteden organiseren deze ontmoetingen, die afwisselend plaatsvinden in het Energiehuis of de Centrale Bibliotheek.

Bekijk alle aankomende edities van VPRO Tegenlicht MeetUp Dordrecht.