VPRO Tegenlicht Meet Up Dordrecht

Met elkaar in debat

Klik hier om u aan te melden voor deze avond.

VPRO Tegenlicht is een reeks informatieve programma’s waarin nieuwe ideeën en trends binnen de wereld van politiek, economie, maatschappij, technologie en wetenschap worden onderzocht. In het hele land worden regelmatig terugkerende Meet Ups georganiseerd naar aanleiding van de afleveringen. Dat gebeurt al in Rotterdam, Breda, Utrecht en Groningen, en nu dus ook in Dordrecht. Bibliotheek AanZet en Schouwburg Kunstmin organiseren samen de reeks voor Dordrecht.

Boer zoekt voedselflat – Voedselflats en stadslandbouw als alternatief voor ons inefficiënte voedselsysteem.

Op dit moment is ons voedselsysteem inefficiënt georganiseerd. Ons voedsel legt vele kilometers af, gebruikt veel water, wordt verspild en vervuilt het milieu. Toch moeten de 7 miljard aardbewoners, veelal in grote steden woonachtig, gevoed worden. Om dat op een duurzame manier te doen, moet voedselproductie voor een aanzienlijk deel geïntegreerd worden in de stedelijke infrastructuur. Voedselflats en stadslandbouw zijn daarvoor belangrijke alternatieven.

In deze Meet Up kijken we met boeren en deskundigen naar mogelijkheden en beperkingen van stadslandbouw in Dordt en omgeving.

De volgende VPRO Tegenlicht Meet Up data zijn:
do 8 maart, Blauwe Kamer, Bibliotheek
do 5 april, Energiehuis, Ketel 1