VPRO Tegenlicht MeetUp – Deepfake News

Met elkaar in gesprek

Let op! De locatie van deze MeetUp is De Blauwe Kamer in Bibliotheek AanZet, Groenmarkt 153, Dordrecht. Toegang is vrij. Wij adviseren u vooraf te reserveren.

De term Deep Fake staat voor audio en videobeelden die door middel van kunstmatige intelligentie zijn gecreëerd. Met deze technologie is het mogelijk echte mensen dingen laten zeggen en doen die ze nooit gezegd of gedaan hebben. We gaan van Fake News naar Deep Fake News. Een onderzoek aan de frontlinie waar uitgevochten wordt wie onze werkelijkheid gaat beheersen. In deze editie van VRPO Tegenlicht MeetUp duiken we in de wereld van Deepfake News.

Praat en luister mee met actuele ontwikkelingen in de wereld van politiek, economie, maatschappij, technologie en wetenschap. Elke MeetUp sluit aan op een thema uit een van de VPRO Tegenlicht programma’s van televisie. Kunstmin en Bibliotheek AanZet, en een redactieraad van inwoners uit de Drechtsteden, organiseren deze ontmoetingen, die afwisselend plaatsvinden in het Energiehuis of de Centrale Bibliotheek. Bekijk alle aankomende edities van VPRO Tegenlicht MeetUp Dordrecht.