Stichting Voorlezen – Vertel eens…

Voorleesevenement met o.a. Franca Treur

Stichting Voorlezen nodigt boeken- en (voor)leesliefhebbers uit op haar vierde verjaardag. Tijdens een inspirerend en verrassend voorleesevenement gaan diverse gasten in op het thema van deze avond: Wie ben jij? Ze praten over thuis zijn bij jezelf en bij de ander. Over de input van verhalen en boeken, en de voorlezers in je leven. Maak kennis met de gasten van vanavond.

Johan Fretz (1988) is schrijver van het boek Onder de Paramariboom. Hij krijgt regelmatig de vraag ‘Waar kom jij vandaan?’ Zijn antwoord ‘Uit mijn moeders buik’ was vaak niet voldoende. Men wil horen waar zijn kleur vandaan komt. Maar wat en wie bepaalt je identiteit? Zeker niet alleen je etniciteit. Johan Fretz vertelt en leest voor uit eigen werk.

Sonya Dias creëerde als kind al een eigen podium met haar verhalen en gevatte opmerkingen. Sonya Dias (1975) groeide op in een omgeving waarin vrouwen niet op de voorgrond traden. Nu staat ze op diverse podia. Op haar eigen warme manier nodigt ze gasten en bezoekers uit om te praten over het thema en de input van boeken, verhalen en de voorlezers in je leven.

Franca Treur (1979) is schrijver van Dorsvloer van Confetti. Ze groeide op in Zeeland in een bevindelijk gereformeerd boerengezin, maar eenmaal volwassen kiest ze haar eigen weg. Wat betekent thuis als je ergens bent weggegaan? Hoe verbind je je met dierbaren als ze anders in het leven staan? Franca Treur vertelt en leest voor uit eigen werk.