Wil je ons, in deze tijd, extra steunen? Steun ons

Talkshow Kunstmin Live

Met kunstenaar Rein Dool

Deze editie van Kunstmin Live, met als gast Rein Dool is inmiddels uitverkocht. Boek nu alvast kaarten voor 9 maart, want dan draait Kunstmin Live om striptekenaar Martin Lodewijk. De hoofdgast van de laatste editie, op 13 april, wordt binnenkort bekendgemaakt.

Verrassend. De live talkshow van Schouwburg Kunstmin met een markante hoofdgast uit de stad of uit de regio. Journalist Kees Thies en theatermaker Marjolein Meijers bezorgen u een gevarieerde en unieke avond. Vanavond is kunstenaar Rein Dool te gast.

Rein Dool (Leiden, 1933) woont en werkt in Dordrecht. Hij volgde een opleiding aan de Amsterdamse Grafische School. Vanaf de jaren 80 werkte hij steeds meer met gouache en aquarel. Vorm en kleur belangrijker in zijn werk dan herkenbare beelden. In 1979 werd hij benoemd tot docent tekenen en lithografie (later ook schilderen) aan de Kunstacademie in ‘s-Hertogenbosch. Hij werkte onder meer in het Europees Keramisch Werkcentrum in ‘s-Hertogenbosch en was tussen 1979 en 1989 als docent verbonden aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in die stad. Rein Dool exposeerde sinds de jaren 50 in verschillende Nederlandse galerieën en musea. Het Letterkundig Museum in Den Haag kocht een deel van de door Dool geschilderde portrettenreeks van bevriende schrijvers. Tot die reeks behoren portretten van Maarten ’t Hart, Maarten Biesheuvel en Ed Leeflang.

In een persoonlijk gesprek, afgewisseld met film- en muziekfragmenten en live optredens, schetsen Thies en Meijers een menselijk portret. Wat zijn de passies van Rein Dool? Welk boek ligt op zijn nachtkastje en van welke muziek krijgt hij geen genoeg?

De Kunstmin Live huisband van Sanne Monster zorgt voor de muzikale omlijsting en vertolkt nummers die op het wensenlijstje van de hoofdgast staan. Wim Goossens, veelzijdig in animatie, media, kunst en concept, is verantwoordelijk voor de beelden die tijdens Kunstmin Live het gesprek illustreren.