Porgy Franssen, Jacqueline Blom – Tonio

Als je je kind verliest

Helaas is deze voorstelling geannuleerd vanwege de nieuwe corona-maatregelen. Kaartkopers ontvangen persoonlijk bericht over verplaatsing of definitieve annulering.

Plusprogramma: Na afloop van de voorstelling vindt er in het Theatercafé een nagesprek plaats tussen Astrid van Eck en Jacqueline Blom.

Wat doet het met je relatie als je het grootst denkbare verlies meemaakt? A.F.Th. van der Heijden beschrijft in zijn bestseller ‘Tonio’ hoe hij en zijn vrouw op de been proberen te blijven na het verlies van hun 21-jarige zoon Tonio. Hoe kun je elkaar blijven vinden en steunen als grote emoties als verdriet, woede en wanhoop hun intrede doen? Terwijl de moeder uit alle macht probeert om niet weg te glijden in verdriet, bijt de vader zich vast in het verzamelen en vastleggen van feiten. Drijft het verlies hen uit elkaar of zijn ze in staat elkaar troost te geven? Ignace Cornelissen maakte een bewerking voor toneel, even indrukwekkend en rauw als het boek. Hij regisseert een topcast voor een vertolking die nog dagenlang door je hoofd zal spelen.

Bewerking en regie: Ignace Cornelissen; spel: Porgy Franssen, Jacqueline Blom, Lisa Zweerman e.a.