Toneelgroep Maastricht/Rowwen Hèze/Huub Stapel e.v.a. – Pinkpop: de liefde, de muziek, de herinnering

Muzikale levenskracht

Toneelgroep Maastricht en Rowwen Hèze in een groots liefdesverhaal tegen de achtergrond van het oudste meerdaagse festival. Lies en Wiel, gespeeld door topacteurs Henriëtte Tol en Huub Stapel sloegen geen enkele Pinkpop-editie over. Jaar na jaar vierden zij hun liefde in de zon, in de regen, in de modder. Maar de ouderdom slaat toe. Alle elementen komen samen in een ontroerend hoogtepunt als Wiel de ziekte van Alzheimer krijgt en Lies hem met de muziek bij het leven probeert te houden.

‘Een door Rowwen Hèze aangekleed liefdesverhaal’★ ★ ★ ★  Telegraaf

‘Huub Stapel en Henriëtte Tol ontroeren als ouder echtpaar in Pinkpop’ ★ ★ ★ ★  NRC

De theatervoorstelling Pinkpop is een tragikomisch liefdesverhaal over een man die zijn geheugen verliest. In zijn hoofd lopen heden en verleden steeds verder door elkaar en zijn herinneringen vervagen. Hij probeert de dierbare momenten uit zijn jongere jaren vast te houden. De tijd waarin zijn beste vriend en hij streden om de liefde voor dezelfde vrouw. Samen vierden ze het leven, de liefde en Pinkpop.

De band Rowwen Hèze schrijft speciaal voor deze voorstelling nieuwe muziek en speelt deze live op het podium. Omringd door foto’s en video’s uit het rijke Pinkpop-archief, brengt Toneelgroep Maastricht een ode aan de liefde én aan het wereldberoemde popfestival.