Thomas Beijer & Camerata RCO, Clara Schumann ❤ Johannes Brahms

Ochtendconcert

Dit concert kun je bezoeken met de Kunstmin Pas, lees meer over deze Pas.

Clara Schumann schreef haar trio opus 17 terwijl geldzorgen en zwangerschappen haar persoonlijke leven niet eenvoudig maakten. Het geldt als een van haar beste werken. Johannes Brahms was heftig verliefd op de 14 jaar oudere Clara, de vrouw van zijn vriend en mentor Robert Schumann. Aan het eind van zijn leven schreef hij het klarinettrio opus 114 waarin de muziek lijkt terug te kijken op een liefdevol leven. Thomas Beijer besluit het concert met zijn eigen compositie ‘Omaggio a Levanto’ na een verblijf in Ligurië.

Camerata RCO is al meerdere jaren achtereen een graag geziene gast en bestaat uit musici die deel uitmaken van het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Klassieke muziek op topniveau dus, in een intieme ambiance. Het ensemble is dit seizoen drie keer te beluisteren in verschillende bezettingen met uiteenlopende programma’s.

Thomas Beijer is een veelzijdig musicus die wordt geprezen om zijn excellente techniek en artistieke integriteit. Naast zijn solo-optredens als pianist is hij ook actief als componist en gepassioneerd kamermusicus. Hij maakt deel uit van de Amsterdam Chamber Soloists en is regelmatig te gast bij Camerata RCO.