Wil je ons, in deze tijd, extra steunen? Steun ons

Theaterweekend: Tapeface

Eindeloos grappig & origineel

Deze voorstelling is te zien tijdens het Nationaal Theaterweekend. Tijdens dit weekend kun je voor slechts € 5,-/€ 10,- voorstellingen bezoeken. Klik hier voor het volledige Nationaal Theaterweekend programma bij Kunstmin. Naast de voorstellingen zijn er op die zondag 3 kosteloze rondleidingen door Kunstmin te boeken. Meld je hier aan.

De silent comedy-shows van Sam ‘Tape Face’ Wills krijgen keer op keer vier- en vijfsterrenrecensies. ‘Eindeloos inventief, verschrikkelijk grappig. Sublieme waanzin’, schreef Time Out. Alleen Wills uiterlijk al: die ietwat verwilderde, ontheemde blik, zijn geëlektrocuteerde kapsel en… dat stuk zwarte ducttape over zijn mond. Sam Wills zegt namelijk geen woord. De hele voorstelling zwijgt hij. Enkel door middel van mime mét geluid en stand-up zónder taal windt hij iedere zaal om zijn vinger.

Ook dankzij zijn motoriek, die doet denken aan de vader van de mime, Marcel Marceau, en een ontwapenende fantasie, die hij gemeen heeft met Charlie Chaplin. Beide kwaliteiten laat hij los op allerlei objecten, die hij real time in elkaar knutselt, om er vervolgens iets totaal onverwachts mee te doen. Ook met het publiek creëert hij soms bouwwerken.