Theater Rotterdam – Revolutionary Road

Moderne klassieker

Topcast met onder meer Jacob Derwig en Malou Gorter. Een jong echtpaar loopt vast in hun burgerlijke bestaan waar alles draait om het passen in het perfecte plaatje. Terwijl ze hun levens steeds meer beginnen te haten, brokkelt hun huwelijk verder af. Het stuk fileert de droom van het gelukkige gezinsleven. Over ontsnappen, maar niet aan jezelf kunnen ontkomen. Geestig, scherp en genadeloos.

Het jonge echtpaar Frank en April Wheeler is totaal vastgelopen in hun alledaagse bestaan in de buitenwijken van een grote stad, waar alles draait om voldoen aan het perfecte plaatje. Terwijl ze hun leven steeds meer beginnen te haten, valt hun huwelijk langzaam uit elkaar. Misschien moeten ze alles wel achter zich laten: de saaie toneelclub, de vriendschap met Shep en Milly, de opdringerige buurvrouw Helen, de eentonige baan met het goede salaris. Vrij zijn, een nieuw leven beginnen in Parijs. Maar het besluit om een nieuw leven te starten heeft meer gevolgen dan verwacht, niet alleen voor Frank en April, ook voor de mensen om hen heen.

In de toneelbewerking van dit boek spelen acteurs Jacob Derwig, Malou Gorter, Teun Luijkx en Alejandra Theus de bewoners van Revolutionary Road. Een voorstelling over wat je eigenlijk denkt en wat je vervolgens zegt, over wie je zou willen zijn en wie je bent. Over ontsnappen, maar niet aan jezelf kunnen ontkomen. De voorstelling is een coproductie van Theater Rotterdam & Toneelschuur Producties.