Theater Rotterdam – Revolutionary Road

V.a. 19:30u gratis inleiding

Plusprogramma: Marijke Dijkwel vertelt tijdens een gratis inleiding meer over de schrijver van het boek, Richard Yates, en hoe het boek is bewerkt door acteur Jacob Derwig tot een toneelstuk; aanvang 19:30u in het Energiehuis

Boek een combi-ticket The Movies & Kunstmin
Met een combi-ticket kunt u zowel naar de theatervoorstelling Revolutionary Road met Jacob Derwig in het Energiehuis op donderdag 30 november en naar de nieuwste film Suburbicon (geregisseerd door George Clooney) in The Movies in Dordrecht. De combi-ticket biedt u de entreeticket voor de theatervoorstelling én een voucher voor de film Suburbicon in The Movies. De filmvoucher kunt u tot en met uiterlijk woensdag 13 december inwisselen voor een filmkaartje voor Suburbicon aan de kassa van The Movies. Klik hier voor een combi-ticket.

Heeft u al een kaartje voor Revolutionary Road in het Energiehuis op 30 november?
Op vertoon van uw e-ticket aan de kassa van The Movies in Dordrecht kunt u eenmalig voor € 2,50 naar de film Suburbicon. Deze actie geldt tot en met woensdag 13 december.

Theatervoorstelling Revolutionary Road
Met een topcast met onder meer Jacob Derwig en Malou Gorter. Een jong echtpaar loopt vast in hun burgerlijke bestaan waar alles draait om het passen in het perfecte plaatje. Terwijl ze hun levens steeds meer beginnen te haten, brokkelt hun huwelijk verder af. Het stuk fileert de droom van het gelukkige gezinsleven. Over ontsnappen, maar niet aan jezelf kunnen ontkomen. Geestig, scherp en genadeloos.

Richard Yates maakte in 1961 zijn debuut als schrijver met Revolutionary Road. In de inleiding vertelt Marieke Dijkwel meer over het tragische leven van de schrijver wiens werk nooit de erkenning heeft gekregen waar hij op hoopte. Pas jaren na Yates’ dood werden zijn boeken herontdekt en vertaald. Regisseur Erik Whien las Revolutionary Road enkele jaren geleden en werd direct geraakt door de hartverscheurende eerlijkheid. De inleiding biedt een blik achter de schermen met verhalen over de ontstaansgeschiedenis van de voorstelling, de regie van Erik Whien en de keuzes van bewerker en acteur Jacob Derwig.

Alles aan deze door Erik Whien geregisseerde toneelavond is ijzingwekkend goed – De Groene Amsterdammer