The Analogues

Abbey Road

Plusprogramma: Maarten Teekens zingt het ‘Amsterdams Kwartiertje’ in het Theatercafé na afloop van de voorstelling. 

In 1965 stopten The Beatles met optreden, naar verluidt omdat ze nauwelijks nog boven het gegil van het publiek uit konden komen. Gelukkig toeren The Analogues de laatste jaren langs uitverkochte zalen met sensationeel goede integrale vertolkingen van albums van de Beatles, de  ‘Magical Mystery Tour’, ‘Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band’ en ‘The White Album’. Zelfs in het hol van de leeuw, in Liverpool, pakten zij de fans in.

Voor dit seizoen staat ‘Let It Be: Abbey Road’ op de rol, het laatste album van The Beatles dat volledig in de studio werd opgenomen en dat door hen dus nooit live voor publiek is gespeeld. Voor deze perfecte live-uitvoering roepen The Analogues de hulp in van strijkers en blazers en beschikken ze over een unieke verzameling vintage-instrumenten, het ‘reizende Beatles-Museum’. Alles dus voor de perfecte Beatlessound tenslotte en die benaderen ze ‘beangstigend goed’ (de Volkskrant).

‘From Come Together through Her Majesty they kept on showing you hidden depths in songs you thought you knew inside out’. ★★★★★ – Tim Delisle, Mail on Sunday