VPRO Tegenlicht Meet Up Dordrecht

Debat over de prijs van natuurbehoud

VPRO Tegenlicht is een reeks informatieve programma’s waarin nieuwe ideeën en trends binnen de wereld van politiek, economie, maatschappij, technologie en wetenschap worden onderzocht. In het hele land worden regelmatig terugkerende Meet Ups georganiseerd naar aanleiding van de afleveringen. Dat gebeurt al in Rotterdam, Breda, Utrecht en Groningen, en nu dus ook in Dordrecht. Bibliotheek AanZet en Schouwburg Kunstmin organiseren samen de reeks maandelijks terugkerende debatavonden voor Dordrecht.

Op deze avond staat de aflevering ‘hoe duur is natuur’ van het programma VPRO Tegenlicht centraal. Het Dordtse publiek gaat in gesprek met een panel van relevante gasten onder leiding van moderator Chris van der Meulen.

Zijn er grenzen aan de stad?
Er is een chronisch tekort aan budget voor natuurbehoud. Zo hebben we te maken met een bevolkingsgroei en ook Dordrecht moet blijven uitbreiden. Wonen we straks in de Kop van ‘t Land? Stukje bij beetje wordt de natuur ingelijfd door de mens. De natuur blijft het verliezen van de economie, maar wat gebeurt er als we een economie creëren met een ecologische basis?

Deze editie vindt plaats in de Blauwe Kamer, Stadsbibliotheek Dordrecht. U kunt zich aanmelden via de website van De Bibliotheek Aanzet zodat u van een plaats verzekerd bent.

De volgende VPRO Tegenlicht Meet Up data zijn: do 1 februari, Energiehuis Ketel 1; do 1 maart, Blauwe Kamer; do 5 april, Energiehuis Ketel 1