Wil je ons, in deze tijd, extra steunen? Steun ons

’t Schaep met de 5 pooten

Een vrolijke musicalreünie

Mede dankzij de onvervalste Amsterdamse gein, de geniale melodieën van Harry Bannink en de onvergetelijke teksten van  Eli Asser blijft ’t Schaep met de 5 Pooten’ nieuwe generaties boeien en fascineren. De klassiekers ‘We benne op de wereld om mekaar te helpen niewaar’, ‘Het zal je kind maar wezen’ en ‘Vissen’ spelen een belangrijke rol in de musical.

In het gloednieuwe verhaal van Raoul Heertje gaan we opnieuw naar het café met zijn ontroerende, venijnige, hartveroverende en hilarische stamgasten. Kootje, Lukas, Doortje, en de vaste klanten Lena, Arie, Riek en Opoe Withof komen weer tot leven in deze bijzonder grappige, herkenbare en ontroerende musical vol live muziek en fraaie choreografieën. Uiteraard wordt er weer teveel gedronken en geroddeld, maar nooit teveel gelachen. Ze kunnen nog steeds niet zonder elkaar. Want: We benne op de wereld om mekaar te helpen niewaar.

Met Paul Groot als Kootje en Eva Van der Gucht als zijn buurvrouw Doortje, is het genieten van tijdloze karakters met het hart op de tong en venijn op de lever. Naar de oorspronkelijke televisieserie ’t Schaep met de 5 Pooten’ van Eli Asser en Harrie Bannink.

Paul Groot, Eva Van der Gucht, Ellen Pieters, Jetty Mathurin, Wart Kamps of Tim Kamps, Jeske van de Staak, John Buijsman, Ruth Sahertian, Danny Nooy, Rogier Komproe, Paul Disbergen, spel; Harry Bannink, muziek;  Raoul Heertje, script; Gijs de Lange, regie; Daan Wijnands, choreografie; Esther Habbema, co-regie; Harry Bannink, Menno Theunissen, arrangementen; Melcher Meirmans, zangarrangementen; Marjolein Ettema, decorontwerp, Marc Heinz, lichtontwerp, Ray Elderman, geluidsontwerp; Arno Bremers, kostuumontwerp; Leendert van Nimwegen, pruikontwerp