Wil je ons, in deze tijd, extra steunen? Steun ons

Strijkkwartet, Doelenkwartet, Nederland

Met om 19.30 uur gratis Intro Klassiek

Dit concert is verplaatst van zaal Machine 3 naar zaal Ketel 1 in het Energiehuis. Kaartkopers ontvangen hierover bericht.

Op vertoon van uw ticket bent u voorafgaand aan dit concert welkom bij Intro Klassiek. Pieter Bakker van Musica Docet geeft 30 minuten lang, een enthousiast en informeel klassiek college over de historische- en culturele context van de muziek en de componisten die op het programma van de avond staan. Intro Klassiek begint om 19.30 uur. U hoeft zich niet vooraf aan te melden.

Het Doelen Kwartet is een van de belangrijkste strijkkwartetten in Nederland. Behalve op de belangrijke Nederlandse podia en festivals is het Kwartet regelmatig te zien op de Europese podia. Hedendaagse componisten staan in de rij om een stuk voor dit kwartet te mogen schrijven. Naast eigentijdse composities omvat het repertoire van het Doelen Kwartet de klassieken en composities uit de vroege 20e eeuw.

Het Doelen Kwartet wil een breed publiek interesseren voor nieuwe ontwikkelingen binnen de klassieke muziek door hedendaagse muziek in een historische context te plaatsen. Ze zijn onderscheiden met grote prijzen, zoals de Echo Klassik Preis, de Leopold Preis en de Editors Choice van The Grammophone.

Frank de Groot en Maartje Kraan, viool, Karin Dolman, altviool, Hans Woudenberg, cello

Webern op 5 Fünf Sätze
Rihm Strijkkwartet nr 4
Schumann op 41 nr 3