Wil je ons, in deze tijd, extra steunen? Steun ons

Pergolesi’s Stabat Mater – De tranen van Maria

I.h.k.v. Internationale Vrouwendag

Dit concert is een co-productie van Kunstmin met Drechtsteden Quiet Community, in het kader van de Internationale Vrouwendag en de productie de Dochters van Dordt.

Beleef in een multidisciplinaire voorstelling het Stabat Mater van Pergolesi, aangevuld met Sefardische en Arabische liederen, Middeleeuwse lofzangen, beeldprojecties en dans. Ter gelegenheid van het 100-jarig kiesrecht voor vrouwen in Nederland presenteert Johannette Zomer Tranen van Maria; een voorstelling door en voor vrouwen uit diverse culturen en met verschillende achtergronden. Bekijk hieronder een uitvoering van het Stabat Mater door de sopraan.

Naast het Stabat Mater wordt de mystieke kant van de vrouw belicht met onder andere liederen van Hildegard von Bingen, één van de eerste vrouwelijke componisten ooit, én op vrouwen geïnspireerde Arabische en Sefardische liederen. De professionale zangeressen worden begeleid door een semiprofessioneel vrouwenkoor. Canadese danseres Heather Ware laat op delen uit een cellosuite van Bach een prachtige dans zien. Zij wordt begeleid door het Syrische cellotalent Karoun Baghboudarian en de talentklas van CaDanZ uit Zutphen.

Johannette Zomer, sopraan; Cécile van de Sant, mezzosopraan; Françoise Atlan, Sefardische zang; Farida Mohammed Ali, Maqam zang