Solo Stories – Emma wil leven

Indrukwekkend toneelspel

Deze voorstelling kunt u bezoeken met de Kunstmin Pas, lees meer over deze Pas.

Emma is slim, sportief, grappig en weegt 40 kilo. Emma wil leven. Maar volgens haar ouders en artsen is ze ernstig ziek. En hoewel ze probeert te luisteren naar hun adviezen is er iets dat haar steeds anders laat handelen. Iets dat sterker is: de stem van anorexia. In haar hoofd is een strijd gaande op leven en dood. Emma wil leven, maar is ze in staat om weerstand te bieden aan alle negatieve gedachten die haar hoofd vullen?

Actrice Lisse Knaapen stapt in de rol en het hoofd van Emma en vertolkt zo Emma’s twijfels, angsten en geestige observaties. We zien een jonge vrouw die verlangt naar controle maar daardoor die controle juist verliest.

‘Het stuk raakt je en hoewel je weet dat ze het niet heeft gehaald blijf je toch hopen dat ze wél beter wordt. Je voelt de onmacht.’ – ★★★★★  Musicalsites.nl

Gebaseerd op de gelijknamige en indrukwekkende documentaire van Jessica Villerius en op gesprekken met betrokkenen en (ervarings)deskundigen is Emma wil leven een even intens als intiem portret, geschetst door de makers van Leef!, Paaz, en Ma.