Scapino Ballet Rotterdam – Scala

Dansdrama op live barokmuziek

Met Scala, op live barokmuziek, creëert choreograaf Ed Wubbe een dansdrama in de extravagante sfeer van de barok, die ook beelden oproept van films als Dangerous Liaisons.

Achter alle uiterlijke schoonheid gaat een duistere wereld schuil met intriges en verval. Tien musici van Combattimento, aangevuld met twee operazangers, laten de dansers schitteren op muziek van o.a. Vivaldi en Händel. Samen met de imposante kostuums krijgt Scala een operateske enscenering.

Ed Wubbe: Door in Scala de dansers dichter op de huid te gaan zitten, wil ik het nog theatraler maken, spannender en een thrillerachtige sfeer creëren. De barok was tenslotte ook een gevaarlijke tijd. Daarnaast blijft de muziek een grote inspiratiebron. Barokmuziek is niet alleen van ongekend hoge kwaliteit, het is ook tijdloos en goed dansbaar. We hebben veel onbekende, maar prachtige, muziek geselecteerd.

Scala is theatrale dans op hoog niveau en het spannende vervolg op de baroksensatie Pearl.

‘Scala toont de achterkant van de barok in vijftig tinten zwart, met een moderne twist.’ ★★★★ de Volkskrant

‘Een onvergetelijke voorstelling waarbij alle zintuigen tot aan de wortel worden geprikkeld. Het is van een schoonheid die ik niet eerder heb mogen beleven.’ Theaterparadijs