Scapino Ballet Rotterdam – Pearl

Sensueel & adembenemend

Helaas is deze voorstelling geannuleerd vanwege de nieuwe corona-maatregelen. Kaartkopers ontvangen persoonlijk bericht over verplaatsing of definitieve annulering.

Plusprogramma: Choreograaf en theatermaker Jan Stroeve verzorgt om 19:15 uur een inleiding en gaat in gesprek met iemand van het gezelschap.

Geweldige dansers, schitterende kostuums en meeslepende muziek van onder meer Vivaldi maakten van het barokspektakel ‘Pearl’ een van de succesvolste voorstellingen ooit van Scapino Ballet Rotterdam. ‘Pearl’ ademt  de rijke, theatrale sfeer van de barok en is gemaakt met de vaart en dynamiek van nu. Sensualiteit, pracht en praal, maar ook decadentie en intriges komen tot leven in de wervelende choreografie van Ed Wubbe.

‘Pearl’ gaat over schoonheid en het onafwendbare verval en heeft alle ingrediënten van een klassiek drama. Mede dankzij de spectaculaire kostuums waant je je al snel in een eigentijds Venetiaans hof. Het virtuoze barokensemble Combattimento nam voor ‘Pearl’ een speciale uitvoering op van veelal onbekende aria’s en muziekstukken uit de schatkamer van de barokmuziek.

Ed Wubbe, choreografie; Vivaldi, Merula, De Visee, muziek

‘Pearl was prachtig. Dans op topniveau.’ – De Volkskrant