Scapino Ballet Rotterdam – Pearl

PEARL

Plusprogramma: Choreograaf en theatermaker Jan Stroeve verzorgt om 19:15 uur een inleiding en gaat in gesprek met iemand van het gezelschap.

Geweldige dansers, schitterende kostuums en meeslepende muziek van onder meer Vivaldi maakten van het barokspektakel ‘PEARL’’ een van de succesvolste voorstellingen ooit van Scapino Ballet Rotterdam. ‘PEARL ’ ademt  de rijke, theatrale sfeer van de barok en is gemaakt met de vaart en dynamiek van nu. Sensualiteit, pracht en praal, maar ook decadentie en intriges komen tot leven in de wervelende choreografie van Ed Wubbe.

‘PEARL’ gaat over schoonheid en het onafwendbare verval en heeft alle ingrediënten van een klassiek drama. Mede dankzij de spectaculaire kostuums waant je je al snel in een eigentijds Venetiaans hof. Het virtuoze barokensemble Combattimento nam voor ‘PEARL’ een speciale uitvoering op van veelal onbekende aria’s en muziekstukken uit de schatkamer van de barokmuziek. ‘Eén groot prikkelend feest voor oog en oor.’ (Dagblad Tubantia)

‘Het knappe aan Wubbes choreografie is dat die de sierlijkheid en de praal volop naar voren laat komen, maar er tegelijk energie en vaart in weet te brengen. Bijna krijg je het idee dat de muziek bij de choreografie is gemaakt in plaats van andersom.’ – Leeuwarder Courant

Ed Wubbe, choreografie; Vivaldi, Merula, De Visee, muziek