Wil je ons, in deze tijd, extra steunen? Steun ons

Sanne Wallis de Vries – HEEL. – 21:30u

Veel zelfspot & hilariteit

Sanne Wallis de Vries speelt deze voorstelling bij Kunstmin vanavond twee keer. Om 19:30 uur en om 21:30 uur. Duur: circa 60 minuten.

‘HEEL.’ is een nieuwe solo van de prijswinnende Sanne Wallis de Vries. Met o.a. stand-up comedy, zang, dans en gastoptredens van lokale beroemdheden. Voor Sanne was lang thuis blijven zitten en eindeloos nadenken over de knokige dode reumahandvorm van gember of de onlogische teksten van Nielson, geen optie. Daarom snel weer het theater in met een voorstelling die er ‘normaal’ nooit zou zijn geweest. Heel bijzonder dus. Want ja, wat is ‘normaal’?

Over Sanne Wallis de Vries
Sanne won het Leids Cabaret Festival (jury- en publieksprijs). In november 1997 ging haar eerste avondvullende soloprogramma Sop in première, gevolgd door Zin (2000), Stuk (2002) en Vier (2005). Sanne kreeg ondertussen grote bekendheid als één van de vaste medewerkers van programma’s als Kopspijkers en Koefnoen. Kaka Passa, haar vijfde soloprogramma, ging in 2009 in première, en in januari 2013 ook de voorstelling Adèle. Een een dubbelportret, waarin Sanne samen met Paul Groot gestalte gaf aan de recent overleden Adèle Bloemendaal, theaterdiva en comédienne. In 2014 speelde Sanne in de opera Sweeney Todd, bij de Nederlandse Reisopera. Kinderen (en ouders!) kennen Sanne als directrice Dreus uit Mees Kees. In 2017 waagt Sanne zich na 7 jaar weer aan een eigen solo onder de titel Gut, waarmee ze genomineerd werd voor een Poelifinario. In maart 2017 werd Sanne winnares van het zeventiende seizoen van Wie is de Mol? door mol Tomas Cammaert te ontmaskeren.

‘Hilarische anekdotes. Levendig pleidooi om vooral te leven, toleranter en jezelf te zijn.’ – De Telegraaf over ‘KOM’

‘Vreemd? Niet in de wereld van Sanne Wallis de Vries.’ – Cabaret.nl over ‘KOM’

‘Activisme met veel zelfspot.’ – Theaterkrant over ‘KOM’