Ruben Hein – Boventoon

Zanger, pianist en songwriter

Als een grondtoon het uiterlijk is, dan zijn de boventonen eigenschappen, herinneringen, ervaringen, gevoelens en meningen. Samen zorgen ze voor een volle klank.  In zijn theatertour laat Ruben Hein zien welke boventonen samen met zijn muziek zijn persoonlijke identiteit vormen.

Ruben Hein staat bekend om zijn warme stemgeluid en doorvoelde pianospel. Ruben won de Edison Publieksprijs 2013, heeft twee Radio 6 Awards voor Beste Soulartiest op zijn nachtkastje staan en is bij het grote publiek bekend van het tv-programma Wie is de Mol? Zijn laatste album heet ‘Groundwork Rising’.

In zijn eerste soloprogramma maakt Ruben muziek, haalt hij herinneringen op en laat hij zien hoe het is om een plaat te maken. Ruben sloot zich voor zijn laatste album ‘Groundwork Rising’ op in een bos. Met als gezelschap alleen een rammelende, rode piano.

‘Meer dan op zijn eerdere platen staat de muziek in dienst staat van zijn aangename licht-hese stemgeluid en zijn zelfgeschreven songs. Die hebben een vriendelijke openheid maar ook altijd een rauw randje’. – OOR