Wil je ons, in deze tijd, extra steunen? Steun ons

Ricky Koole & Leo Blokhuis – New Orleans

Bruisend theaterconcert

Plusprogramma: Voorafgaand verzorgt Dordtenaar Pieter van Ham, akoestische fingerstyle gitarist, een muzikale clinic. Zorg dat je om 19.15u in het Theatercafé bent om alles te leren over de fingerstyle speeltechniek waarbij bas, melodie en ritme tegelijkertijd op de gitaar worden gespeeld.

Leo Blokhuis, zangeres Ricky Koole en zanger Ivan Peroti nemen je mee naar New Orleans, de bakermat van muziekstijlen als jazz, rhythm & blues, soul, rock en cajun. Denk bijvoorbeeld aan Louis Armstrong, Dr. John, Allen Toussaint, Labelle, Fats Domino en The Meters. De stad is altijd een bruisende smeltkroes geweest van onder andere Franse, Spaanse, Afrikaanse en Haïtiaanse invloeden, en dat hoor je.

Na de succesvolle tournee in 2016 is de voorstelling in iets aangepaste versie opnieuw te zien. Nieuw is Ivan Peroti, bekend van The Voice en als zanger van Sven Hammond Soul. Gebleven zijn de blazers van K.O. Brass, trio Ocobar en toetsenist Roel Spanjers. Dankzij wandelende muziekencyclopedie Blokhuis hoor je zeker ook nieuwe wetenswaardigheden, en da’s altijd leuk!