Wil je ons, in deze tijd, extra steunen? Steun ons

Renee van Bavel zingt Herman van Veen

Mensenkind

Zangeres Renee van Bavel verbindt nummers van Herman van Veen met haar eigen verhalen en observaties en zet op die manier Van Veen-klassiekers zoals ‘Liefde van later’, ‘Suzanne’ en ‘Cirkels’ in een nieuw licht, begeleid door haar pianist Dirk Flatau. Naar verluidt is Herman van Veen zelf komen kijken en vond hij het ‘puur en prachtig!’

Over Renee van Bavel
Zangeres, liedschrijver & programmamaker Renee van Bavel staat sinds 2001 met haar Nederlands, Duits en Engelstalig repertoire in de theaters en concertzalen van Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Denemarken. Ze stond in Paradiso Amsterdam, Parade Festival, Heimathafen Neukölln Berlin, De Gentse Feesten, het Sportpaleis in Antwerpen en Ahoy Rotterdam. Ze schreef liedrepertoire en concertproducties in opdracht van o.a. Nationaal Comite 4 & 5 Mei, de Nationale Veteranendag, Gedenkstätte Berliner Mauer, de Oorlogsgravenstichting, Natuurmonumenten en Kinderen voor Kinderen.

Ze schreef de openingsceremonie van de Veteranendag in de Ridderzaal en in opdracht van het Ministerie van Defensie de concertproductie “Saluut! Een groet aan de Veteraan”. Ze zong tijdens de Nationale Dodenherdenking in de Nieuwe Kerk in Amsterdam en de Duitse herdenkingen van Gedenkstätte Berliner Mauer en de Herdenking van de bevrijding van KZ Sachsenhausen. Ze zong meermaals voor Z.M. Koning Willem Alexander, de minister president, de burgemeester van Berlijn en voormalig president van Duitsland de heer Joachim Gauck.