Wil je ons, in deze tijd, extra steunen? Steun ons

Rene van ’t Hof e.a. – De Huisbewaarder

Klassieker van Harold Pinter

Klik hier voor een interview René van ’t Hof: Helden zijn niet interessant, ik hou van mensen die pijn kennen.

Grote acteerkunst ★★★★ Scènes – Klik hier voor de volledige recensie.

‘Een fascinerende theaterervaring: een zwartkomische mindfuck’ ★★★★★ Trouw – Klik hier voor de volledige recensie.

De Huisbewaarder gaat over Aston. Hij is niet helemaal goed bij zijn hoofd. Na een langdurig verblijf in een gesticht is zijn blik op de realiteit troebel geworden. Hij functioneert, in meer of mindere mate, als klusjesman, en assistent van zijn jongere broer Mick, bij wie hij in huis woont. Het onderscheid tussen fictie en realiteit kan Aston allang niet meer maken. Dat geldt ook voor het inschatten van mensen en situaties. Op een dag loopt hij de zwerver Davies tegen het lijf. Hij heeft medelijden met de oude man en biedt hem een plek aan om te slapen. Maar wie is deze man? Is hij wel wie hij zegt dat hij is? En wat is hij van plan?

Voor deze tragikomedie van Harold Pinter, een van de grootste toneelschrijvers van de vorige eeuw, sloegen regisseur Paul Knieriem, acteur René van ’t Hof en vertaalster Magne van den Berg de handen  ineen. Paul Knieriem: ‘René van ‘t Hof is de perfecte acteur voor de rol van Davies. Hij weet met enkele kleine bewegingen hele werelden op te roepen, en hij balanceert in zijn spel altijd op de grens van komedie en tragedie.’

‘Of hij nu jeugdtheater regisseert bij De Toneelmakerij of als huisregisseur bij Toneelschuur Producties klassiek of nieuw repertoire naar zijn hand zet, eigenlijk is zo’n beetje alles wat Paul Knieriem aflevert goed. Met onopgesmukte lichtvoetige regies tekent hij voor hoogstaand toneel voor een breed publiek’ zei Vrij Nederland over regisseur Paul Knieriem.