Muziektheater- & dansspektakel Plan D – FLORIS (vanaf 6 jaar)

Muziek- & dansspektakel

Kom vanaf een uur voor de voorstelling alvast spelen in Kunstmin. Doe de avontuurlijke Sieb-speurtocht, kom je verkleden of ga samen knutselen en tekenen. Ook het Theatercafé is geopend.

In deze voorstelling over moed, heldendom, je eigen kracht vinden en dromen waarmaken, komen verschillende disciplines samen in een prachtige setting: dans, theater, goochelkunst en muziek.

Dit dans- en muziektheaterspektakel is geïnspireerd op de figuur van Floris V, graaf van Holland en neemt je mee op een reis door de tijd. Van de middeleeuwse wereld van forten en kastelen vol zingende ridders, dansende jonkvrouwen en dappere minstrelen, via de Renaissance en de Barok naar het heden. Een verrassende reis ook, waarin stereotypen als de dappere ridder op zijn witte paard en de smachtende jonkvrouw worden verheerlijkt, maar ook hilarisch onderuitgehaald.

Choreograaf Andreas Denk stopt een fragment Nederlandse geschiedenis in de blender en mixt dit voor jeugdig publiek losjes met de tv-serie ‘Floris – ★★★ de Volkskrant

Andreas Denk, concept en idee; Ton Offerman, regie; Claire Hermans, Carlo Camagnie, dans; Ilse Bies, Lennart de Winter, muziek; Woedie Woet, goochelaar en special effects