Muziektheater- & dansspektakel Plan D – Floris (vanaf 6 jaar)

Muziek- & dansspektakel

Helaas is deze voorstelling geannuleerd vanwege de nieuwe corona-maatregelen. Kaartkopers ontvangen persoonlijk bericht over verplaatsing of definitieve annulering.

Kom vanaf een uur voor de voorstelling alvast spelen bij Kunstmin. Doe de avontuurlijke Sieb-speurtocht, kom je verkleden of ga samen knutselen en tekenen. Ook het Theatercafé is geopend.

Jeugd & Familievoorstellingen bieden een prachtige theaterbelevenis aan jong én oud. De adviesleeftijd voor deze voorstelling is: vanaf 6 jaar.

In deze voorstelling over moed, heldendom, je eigen kracht vinden en dromen waarmaken, komen verschillende disciplines samen in een prachtige setting: dans, theater, goochelkunst en muziek. Dit dans- en muziektheaterspektakel is geïnspireerd op de figuur van Floris V, graaf van Holland en neemt je mee op een reis door de tijd. Van de middeleeuwse wereld van forten en kastelen vol zingende ridders, dansende jonkvrouwen en dappere minstrelen, via de Renaissance en de Barok naar het heden. Een verrassende reis ook, waarin stereotypen als de dappere ridder op zijn witte paard en de smachtende jonkvrouw worden verheerlijkt, maar ook hilarisch onderuitgehaald.

 

Andreas Denk, concept en idee; Ton Offerman, regie; Claire Hermans, Carlo Camagnie, dans; Ilse Bies, Lennart de Winter, muziek; Woedie Woet, goochelaar en special effects

Choreograaf Andreas Denk stopt een fragment Nederlandse geschiedenis in de blender en mixt dit voor jeugdig publiek losjes met de tv-serie ‘Floris – ★★★ de Volkskrant

‘Floris is niet alleen een toneelvoorstelling er zit ook heel veel dans en zang in. Het waren best bijzondere instrumenten zoals: trompet, klarinet, kokos en triangel. Ik vond het mooie muziek en leuk dat het live was. Wat ik er origineel aan vond is dat het leek alsof het op tv was omdat er soms een acteur in een presentatrice veranderde.’- Zapp Kinderjury (Merle)