Wil je ons, in deze tijd, extra steunen? Steun ons

Passie voor Theater

Drechtstedenaren de vloer op

Helaas is deze voorstelling geannuleerd vanwege de nieuwe corona-maatregelen. Kaartkopers ontvangen persoonlijk bericht over verplaatsing of definitieve annulering.

In de serie Passie voor Theater gaan amateurmakers en -spelers uit Dordrecht en de regio de vloer op en delen zij met elkaar en het publiek hun passie voor toneelspelen. Vanavond laten de gezelschappen Atos, De Meisjes van Zij en Walter S. het beste van zichzelf zien.

Manon van Noort doet de presentatie deze avond. Zij maakt deel uit van theatergroep BinnensteBuiten en deed al eerder mee aan Passie voor Theater.

ATOS – De Trein

Het is alweer een mensenleven geleden dat Nederland werd bevrijd van de Duitse bezetter. En dat slechts een klein aantal mensen terugkeerden uit de vernietigingskampen. ‘De Trein’ is een kort en ingetogen toneelstuk van Carl Slotboom dat hierover gaat.

Het toneelstuk laat een jong echtpaar zien dat in een goederenwagon wordt weggevoerd. Ze zijn angstig en beseffen nog niet helemaal welke gevaar hen boven het hoofd hangt. Het echtpaar zien we terug als ze ouder zijn, in de negentiger jaren maar dan in een gewone NS-trein. Hoe is het met hen en welke rol spelen gebeurtenissen uit het verleden in het heden?

Clarinda van Ketel, Arwin Hordijk, Marian Ameling, Theus van Vliet, spel

De Meisjes van Zij – Wen d’r maar aan

De Meisjes van Zij maken theater over vrouwen. Vanavond spelen zij een cabaretvoorstelling met liedjes van onder meer Anouk, Veldhuis & Kemper, Harrie Jekkers en Brigitte Kaandorp.

Petra Bijlsma, Martina Keyzer, Sabine Bingley, spel

Walter S. – Grote Engelbertus Knuvelder Show

Deze show verhaalt hoe een Nijmeegse pooier aan het eind van de 19e eeuw zo’n beetje iedereen om zich heen in het ongeluk. Deze treurige geschiedenis wordt verteld door Engelbertus Knuvelder zelf, hij vertelt deze taaie kost op een prachtige en adequate wijze, meestal rijmt hij daarbij. Een verhaal met een lach en een traan.

Steven Hauser als Engelbertus Knuvelder, Leendert Smit als god #1, Cyriel van Rossem als god #2