Wil je ons, in deze tijd, extra steunen? Steun ons

Passie voor Muziek

Met elkaar muziek maken

Veel mensen spelen in hun vrije tijd in een orkest, harmonie of zingen in een koor. Tijdens dit seizoen gaan amateurorkesten en amateurkoren uit de hele regio met elkaar aan de slag en geven zij samen een concert in de Grote Zaal. Vandaag verzorgen Close 4 You, Close Singers Ensemble en orkest Pro Patria het programma. Uit pure passie. Voor u.

Close 4 You is 32 vrouwen sterk. Ze brengen afwisselend, licht repertoire, waaronder popnummers, ballades en musicalsongs onder de inspirerende leiding van Jellien Huigen. In 2018 vierde het Dordtse koor haar 60 jaar bestaan met een spetterend jubileumconcert.

Het Close Singers Ensemble heeft een grote liefde voor meerstemmige muziek en deinst ook niet terug voor zevenstemmige arrangementen. Het koor verrast met werk dat bekend klinkt, maar toch net even anders is. Van a capella en close harmony tot up-tempo en gospel songs.

Het Pro Patria orkest speelt bekende pop- en musicalsongs en jazz, licht klassiek en Nederlandstalige of Latijn- Amerikaanse muziek. Beroepsmuzikant Machiel de Kruijf is de grote drijfveer achter dit enthousiaste orkest waarin muziek en gezelligheid voorop staan.