Wil je ons, in deze tijd, extra steunen? Steun ons

Passie voor Muziek

Met elkaar muziek maken

Na de succesvolle reeks in het vorige seizoen kon het vervolg natuurlijk niet uitblijven. Een nieuwe parade aan amateurkoren en -orkesten uit de regio gaat dit seizoen op zondagmiddagen op het podium van de Grote Zaal samen muziek maken. Vandaag verzorgen Seniorenkoor Stadspolders, popkoor Van Zingkel & Co en Dameskoor Gedeelde Smart Dordt het programma. Wij garanderen u een onvergetelijk concert. Uit pure passie.

De 60 leden van Seniorenkoor Stadspolders deinzen nergens voor terug. Afgelopen seizoen waren zij al van de partij in de Grote Zaal toneel voorstelling Hendrik Groen. Onder leiding van dirigent Johan den Hoedt staan ze vandaag in diezelfde zaal van Schouwburg Kunstmin met een mix van klassiek tot musical.

Van Zingkel & Co is waarschijnlijk het meest eigenwijze popkoor van Dordrecht. En met een repertoire van soul, funk, klassiek, pop, hardrock en Nederlandstalige songs kun je ze daarin geen ongelijk geven. Deze 16 dames zetten al 20 jaar originele vierstemmige arrangementen en choreografieën in om op elk podium een feestje te bouwen. Meedansen mag.

Gedeelde Smart is halve smart. Gezelligheid en vriendschap staan hoog in het vaandel van dit Dordtse dameskoor. Hun repertoire is al net zo gezellig met Nederlandstalige (levens)liederen, meezingers, smartlappen en zeemansliedjes. Het is dus niet voor niks dat Gedeelde Smart Dordt, naast 50 actieve leden, nog een heuse wachtlijst heeft.