Passie voor Muziek

Lente Kriebels

Passie voor Muziek brengt het rijke aanbod van amateurkoren- en orkesten uit de regio Drechtsteden samen op het podium van de Grote Zaal van de Schouwburg. De passie voor muziek brengt hen samen. Deze middag staat in het teken van Lente Kriebels die elk koor/orkest op eigen wijze invullen:

    • Muziekvereniging EMM
    • 4 voices (Vocaal Regionaal)
    • Popcorn Vocals
    • Stageband Jong Holland

Presentator Monique van der Ster verbindt alles aan elkaar. Monique is zangeres, zangdocent, theatermaker en koordirigent. Na de Kunstacademie zong Monique in Jody’s Singers en bij achtergrondkoortjes van heel zingend Nederland. Ze stond meer dan 25 keer in AHOY. Als studiozangeres koorde en zong ze tientallen albums, radio-jingles en commercials. Met de symfonische rockband Kayak; Merlin en Nosradamus tourde ze als zangeres tweemaal langs de theaters en ook met cabaretgroep K&M deed ze de theaters aan. Sinds 4 jaar is Monique eigenaar van De ZangFabriek en zang- en muziekdocent. In Dordrecht zag je haar eerder als zangeres in ‘The Beautiful Ones – a Prince tribute’ bij Bibelot en Big Rivers.

Muziekvereniging EMM is ooit opgericht door een aantal enthousiastelingen, die geld leenden om instrumenten te kopen. Pas nadat die missie was geslaagd, bedachten ze zich dat er ook geluid uit de toeters moest komen. Inmiddels hebben ze bij EMM heel wat bij geleerd en is het enthousiasme voor muziek gebleven.

Het in 2013 opgerichte Vocaal Regionaal bezingt een breed repertoire van liedjes uit de jaren ’60 tot nummers van nu. De groep bestaat uit verschillende dames uit alle leeftijdsklassen. Doorgaans zingen zij hun nummers drie- tot vijfstemmig.

De optredens van Popcorn Vocals dat al sinds 1991 bestaat, stralen plezier uit en zijn altijd verrassend van vorm en inhoud. Soms kleinschalig als een levende jukebox op straat, soms groots in de Schouwburg. Vierstemmig, soms zelfs zesstemmig. Niet alleen popmuziek, maar ook rock, jazz, latin, motown, musical en film. Van internationale én Nederlandse bodem. Dit Schoonhovense popkoor telt 29 koppen. Sopranen, alten, tenoren en bassen. En niet te vergeten de energieke dirigent Mariska Prins.

Stageband Jong Holland trad al eerder op in de Schouwburg in 2017, maar voor deze dag hebben zij een totaal nieuwe show voorbereid. Het orkest bestaat uit een groep van 25 muzikanten die repeteren en spelen onder leiding van dirigent Bas Deckers. Ze spelen veel verschillende stijlen muziek. Zo kunnen er bijvoorbeeld nummers van Strauss voorbij komen, maar ook van The Beatles en Queen. Ook schromen zij niet om Latijns Amerikaansse klanken af te wisselen met Hollandse Nederpop.

Als dit alles geen knallende en inspirerende aftrap is voor een mooie en spetterende lente dan weten wij het ook niet meer. Wij hopen jullie dan ook allemaal te mogen verwelkomen tijdens onze Lente Kriebels editie van Passie voor Muziek!