Wil je ons, in deze tijd, extra steunen? Steun ons

De Phil Straalt!

Phil Oudejaarsconcert 2018

Dit oudejaarsconcert wordt georganiseerd door het Dordrechts Philharmonisch Orkest.

Een afwisselend muzikaal programma waarin alle gelederen van het Dordrechts Philharmonisch Orkest zullen stralen; dat is wat u kunt verwachten op het jaarlijkse Oudejaarsconcert. Al bij binnenkomst wordt u verwelkomd door het nieuwste orkest van het Dordrechts Philharmonisch Orkest: Phil Spaβ. Onder leiding van kapelmeester Ronald Limpens speelt deze rasechte egerländerkapel vanaf 11 uur in het Theatercafé.

Onontbeerlijk tijdens een jaarwisseling zijn natuurlijk de Weense klassiekers. Het Grootorkest speelt onder leiding van dirigent Jan Gerrit Adema een aantal feestelijke walsen en galoppes. Strauss is wat de klok slaat! Naast Oostenrijk doet het orkest ook Russische componisten aan. Alexander Borodin schreef een werk over centraal Azië: In the Steppes of Central Asia. Tot slot speelt het orkest drie delen uit de suite Valencian Widow, van de Armeense componist Khatchaturian. Het eerste deel, een introductie vol vuur en Spaanse passie, het virtuoze en meeslepende intermezzo en de wilde, spectaculaire Dance staan voor dit concert op de lessenaar. Een wereldreis aan muziek dus, waarin het Grootorkest straalt.

Zoals ieder jaar schittert ook de jeugd van het Dordrechts Philharmonisch Orkest. Phil Kidzz en Phil Young zijn zowel de trots als de toekomst van de vereniging en dat zullen zij laten horen ook. Beide orkesten staan onder leiding van dirigente Lisette Harms. Natuurlijk is ook Phil Good, onder leiding van Karel van Dee, van de partij.

Na afloop van het concert gaan de festiviteiten nog even door in het sfeervolle Theatercafé. Phil’s BigBand verzorgt daar onder leiding van dirigent Dennis te Woerd en met medewerking van zangeres Theresia Kranendonk een swingende afsluiter van het Dordt Phil ouderjaarsconcert.