Orkater – FABEL

FABEL

‘FABEL’ is een even kleurrijk als muzikaal epos, waarin de gruwel en romantiek van de dierenfabel tot leven komen. Sluw als een vos, dom als een ezel. Mieren, hamsteren, hondstrouw. De dierenwereld is als een spiegel van de menselijke maatschappij. Wanneer de mens de dieren ook nog begiftigt met spraak, ontstaat de dierenfabel: een verzonnen verhaal dat waarheid uitbeeldt. Orkater cirkelt in deze muzikale, beeldende voorstelling, gemaakt door een grote groep Orkaters, zoals de mannen van Lars Doberman en alle muzikanten van K.O. Brass!, om de fabel als een havik om zijn prooi. Want hoe vaker de fabel herhaald wordt, hoe meer waarheid hij lijkt te bevatten. De regie is in handen van Suze Milius, winnares van de Erik Vos Prijs 2018.

De jury van de Erik Vos Prijs 2018 over winnares Suze Milius
Met een enorm oog voor theatrale details in het alledaagse en voor het absurde, geeft Suze Milius haar toeschouwers een meeslepende en zachtaardige blik op menselijke gedragingen. Door de nauwkeurigheid en rijkdom aan details waarmee haar acteurs de personages en scènes spelen, lijkt het soms alsof ze tijdens de repetitieperiode geconcentreerd als een tekenklas hun modellen hebben bestudeerd.

Van en met de mannen van Lars Doberman (Reinout Scholten van Aschat, Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Mattias Van De Vijver, Jip van den Dool en Jochem van Laarhoven), Dionne Verwey, Erik van der Horst en de muzikanten van K.O. Brass! (Patrick Votrian, Randell Heye, Romain Bly, Robert-Jan Looysen en Kobi Arditi); en Suze Milius, regie