Wil je ons, in deze tijd, extra steunen? Steun ons

Orkater en Blazers Kyteman Orchestra – Julius Caesar

Plus nagesprek met acteurs

Plusprogramma: nagesprek in Theatercafé met actrice Astrid van Eck en acteurs Matthias van de Vijver en Reinout Scholten van Aschat

Met een geweldige cast. In deze muzikale Shakespeare delen de acteurs het podium met de blazers van K.O. Brass, bekend van Kyteman Orchestra. Als Julius Caesar de absolute macht in handen dreigt te krijgen wordt zijn vriend Brutus op de proef gesteld. Wat weegt voor hem zwaarder, zijn vriendschap met Caesar of het voortbestaan van de democratie? Eigenbelang of landsbelang?

William Shakespeare schreef een tragedie die zich afspeelt in de achterkamertjes van het Romeinse rijk waar het politieke spel op het scherpst van de snede wordt gespeeld. Jaloezie en geslepenheid komen in het gedrang met idealen en de noodzaak om democratische waarden te verdedigen; tegen elke prijs. Regisseur Michiel de Regt laat muziek, taal en beeld samensmelten tot een voorstelling die haarfijn blootlegt hoe kleine mensen in staat zijn tot daden waarvan de gevolgen immens blijken.

Julius Caesar wordt gemaakt door een groep energieke makers die in de afgelopen jaren hun sporen verdienden met eigen producties en concerten en daarnaast furore maakten bij onder meer Toneelgroep Amsterdam, Het Nationale Toneel, Kyteman Orchestra.

‘In ruim twee uur valt de muziek van KO Brass! samen met sterk acteerwerk. ‘ – NRC