Wil je ons, in deze tijd, extra steunen? Steun ons

Opera2Day & Scapino Ballet e.a. – Opera Melancholica

Opera, dans & live muziek

Helaas is deze voorstelling geannuleerd vanwege de corona-maatregel (COVID-19) om voorstellingen met meer dan 100 bezoekers te annuleren tot en met eind maart 2020. Kaartkopers ontvangen binnen een week persoonlijk bericht over verplaatsing of definitieve annulering.

Opera2Day en het New European Ensemble verwelkomen je in het anatomisch theater van de psyche. Via de choreografie van Scapino Ballet Rotterdam komen fantastische visioenen en huiveringwekkende wanen tot leven. Centraal in ‘Opera Melancholica’ staat de Nederlandse première van Philip Glass’ meeslepende opera ‘The Fall of the House of Usher’ naar het macabare verhaal van Edgar Allen Poe. Via Glass’ filmische minimal music en een choreografie van Scapino Ballet Rotterdam, worden de fantastische visioenen en huiveringwekkende wanen uit Poe’s macabere verhaal tot leven gebracht. ‘Opera Melancholica’ neemt je mee op reis langs alle regionen van de menselijke geest.

Het werk geeft een portret van de melancholicus Roderick Usher en zijn tweelingzus Madeline, die in deze productie wordt vertolkt door een sopraan én een danseres. Opera2Day is een opera- en muziektheatergezelschap dat enthousiasme voor de traditie van opera verbindt met de huidige omgeving en tijd (‘2day’). Hiermee wint het gezelschap een breed publiek voor het genre.

Serge van Veggel, artistiek leider en regisseur van de voorstelling, vertelt in de onderstaande film over ‘Opera Melancholica’.

Eerder werk
De vorige productie van Opera2Day en New European Ensemble ‘Hamlet’ kreeg van de Theaterkrant vijf sterren, werd door de VSCD genomineerd als ‘meest indrukwekkende podiumprestatie van het jaar’ en door Place de l’Opéra als ‘Opera  van het Jaar’. Voor het eerst werken de partners nu samen met Scapino Ballet Rotterdam, een van de meest vooraanstaande dansgezelschappen van Nederland.

‘Wat je op het toneel ziet, kan – als je daar voor open staat – heel goed leiden tot een confrontatie met jezelf en je eigen strijd om gevoel en denken in evenwicht te brengen.’ – Theaterkrant (Lees de volledige recensie uit de Theaterkrant over deze productie)

‘Het altijd avontuurlijke gezelschap OPERA2DAY” beziet “Philip Glass door een psycho-analytische bril’ – NRC

‘Opera2Day volgt met deze productie een nieuw succesnummer toe aan een inmiddels imposante lijst’– Opera Magazine