Opera2Day Vivaldi – Dangerous Liaisons

Naar Les Liaisons Dangereuses

Deze voorstelling is verplaatst naar 21 februari vanwege een programma dat is bijgeboekt in het kader van de festiviteiten van 400 jaar Synode

Plusprogramma: Musicoloog Philip Ruitenberg verzorgt voorafgaand aan de voorstelling een inleiding.

Ben je 16 jaar of ouder en wil je graag figureren in deze voorstelling? In totaal krijgen 25 enthousiaste amateuracteurs de mogelijkheid om in de rol van bediende te kruipen. Lees de oproep en meld je aan! 

Opera2Day en de Nederlandse Bachvereniging spelen een nieuwe barokopera met muziek van Antonio Vivaldi. Het opwindende, nieuwe libretto is gebaseerd op de briefroman Les Liaisons Dangereuses. In een interview met Operamagazine en een artikel in Trouw vertelt regisseur Serge van Veggel alles over het maakproces dat twee jaar in beslag nam.

Voormalg geliefden Marquise de Merteuil en Vicomte de Valmont troeven elkaar af met sensuele wreedheden en leiden elkaar en alle betrokkenen zo naar de ondergang. Een sprankelende internationale cast en de topmusici van de Bachvereniging brengen deze fatale liefdesgeschiedenis annex portret van een tijdperk waarin de verveelde elite bezwijkt onder haar eigen intriges. Italiaans gezongen, Nederlandse en Engelse boventitels.

La troupe d’Orphée van Opera2Day werd eerder tot ‘Opera van het jaar’ verkozen. Ook het recente Hamlet (***** van De Theaterkrant) was een stralende hommage aan zelden te horen repertoire. Als opvolger nu: een Vivaldi voor deze tijd!