Wil je ons, in deze tijd, extra steunen? Steun ons

Openingsbijeenkomst Stad in Beeld & Beeld in Park

Verhalen over Park Merwestein

Helaas zijn wij genoodzaakt deze voorstelling te annuleren. Alle kaartkopers krijgen in de komende dagen hierover persoonlijk bericht. 

Toegang is vrij, echter heb je wel een toegangsbewijs nodig. Tevens is het kaartje geldig voor een gratis consumptie.

We vieren 800 jaar stadsrechten in Dordrecht. Park Merwestein, het oudste stadspark van Dordrecht, bestaat 135 jaar. Aanleiding voor iets moois vinden de buren.

In 1885 werd Park Merwestein opengesteld voor het publiek dankzij een initiatief van een burgercomité. Het werd een belangrijke plek in de stad voor bezoekers, de fauna en de flora. In 2020 zien we nog steeds mensen genieten van en in het park. Jarig zijn moet gevierd worden vonden de buren van het park, dat gaat gebeuren, met een fotowedstrijd en bijzondere aandacht voor de bomen en met beelden in het park.

Op 3 april is er een avond in Kunstmin met verhalen over Park Merwestein. Journalist Jaap Bouman verhaalt over de geschiedenis van het park. Buurtbewoner Edmond Jaspar is er met poëzie die is gegroeid in het park. Frans Beuvens van het IVN/KNNV neemt je mee over de waarde van het groen. Piet Augustijn, oud-conservator Gorcums museum, staat stil bij her verrijkende van kunst in de openbare ruimte. Anneke van Veen begeleidt het programma.