(Online) Inspiratiebijeenkomst in de stad – Online is niet zo onschuldig als het lijkt

Tips & tricks om je te wapenen tegen cybercriminaliteit

Vanwege het coronavirus is deze Inspiratiebijeenkomst via een livestream op YouTube te volgen. Wanneer je online een plaats reserveert via de button, ontvang je meteen de link naar de livestream.

We zijn helemaal gewend geraakt aan de digitale mogelijkheden en kunnen niet meer zonder. Zeker in deze tijd. Dat geldt helaas ook voor criminelen. Net als in de fysieke wereld, zijn criminelen er ook op het internet. En helaas kan iedereen slachtoffer worden.

Spreker Peter Lahousse is dé cyberspecialist van Nederland en werkzaam bij de Nederlandse politie. Hij neemt je in deze Inspiratiebijeenkomst mee in de wereld van cybercrime. Aan de hand van praktijkvoorbeelden laat Peter zien hoe cybercriminelen te werk gaan en hoe de politie cybercriminaliteit bestrijdt. Je wordt je bewuster van de verschillende vormen en gevaren van cybercriminaliteit en krijgt praktische tips om je hiertegen te wapenen.

Over spreker Peter Lahousse
Peter Lauhousse is Cybercrime & Darkweb trendwatcher en oprichter van de website cyberinfo.nl, de digitale bibliotheek voor de bestrijding van digitale criminaliteit. Daarnaast is Peter werkzaam bij de Nederlandse politie, afdeling Politieprofessie (staf) eenheid Zeeland West-Brabant.

Deze avond vol informatie wordt je kosteloos aangeboden door Cyber Netwerk Drechtsteden en HBO Drechtsteden in samenwerking met Bibliotheek AanZet, Dordrecht Marketing en Kunstmin.