Wil je ons, in deze tijd, extra steunen? Steun ons

NNT – Brave New World 2.0

Naar Aldous Huxley

Regisseur Guy Weizman maakte een overrompelende, into your face theaterervaring van met een cast van 25 spelers en dans, live muziek en toneel. Brave New World 2.0 is de derde voorstelling na Carrousel, en Salam waarin Guy Weizman je een wereld laat zien die sneller verandert dan je kunt bijhouden.

Brave New World 2.0 onderzoekt de toekomst van de mensheid. De verdeelde maatschappij die Aldous Huxley in 1932 in zijn roman Brave New World schetste was bedoeld als schrikbeeld, maar doet voor de lezer van nu al herkenbaar aan. Artificial intelligence, robots en hyperintelligente algoritmes scheppen kansen maar dwingen ook tot de vraag: wordt de wereld door technologische ontwikkelingen een betere plek, of vergroten deze ontwikkelingen voornamelijk de al bestaande ongelijkheid tussen de haves en de have-nots?

Eén van de meest intrigerende voorstellingen van dit theaterseizoen.’  ★★★★★ NRC Handelsblad

‘In Groningen is iets bijzonders aan de hand, althans in theater.’ ★★★ de Volkskrant

Guy Weizman, regie; Rik van den Bos, tekst; Roni Haver, choreografie; Asko|Schönbergs K(h)AOS, muziek; Bien de Moor, Bram van der Heijden, Veerle van Overloop, Hendrik Aerts, Igor Podsiadly, Angela Herenda, Adam Peterson, Sofiko Nachkebiya, Camilo Chapela, Harold Luya, spel