Wil je ons, in deze tijd, extra steunen? Steun ons

D-Sound – Niels Broos & Willem ’t Hart

Hiphop, electronica & jazz

Deze editie van D-Sound staan twee muzikanten centraal: Willem ’t Hart en Niels Broos. Allebei zijn ze gefascineerd door toetsen, hiphop, electronica en jazz. Carlo de Wijs, gastheer van elke D-Sound avond, en tevens expert instrument- en sounddesign, gaat met Willem en Niels in gesprek over hun drijfveren. Waarom maken zij muziek, wat willen zij bereiken en welke nieuwe werelden willen zij nog betreden? Uiteraard maken zij deze avond muziek. Veel muziek!

Over Wilem ’t Hart
Succesvol muzikant, toetsenist, én fotomodel Willem ’t Hart uit Dordrecht brengt binnenkort zijn eerste EP uit. Daarop komen hiphop, elektronica, en jazzy nummers samen waarbij synthesizers de boventoon voeren. Hij reisde als model van Tokyo tot New York maar gaat zich nu definitief op muziek toeleggen. Dit jaar was hij tweemaal sessiemuzikant bij Gregory Porter en stond met Kay Slice in De Wereld Draait Door. Hij is bovendien al jarenlang vast bandlid van the Easytones bij de talkshow Kunstmin Live.

Over Niels Broos
Deze ‘beste toetsenist van Nederland’ is een van de belangrijkste Nederlandse aanjagers van de nieuwe muziekstroming waar het draait om een mix van hiphop, jazz en elektronica. Niels Broos maakte deel uit van het Kyteman Orchestra en werkte samen met Binkbeats en Jameszoo. Broos onderscheidt zich met diepgravende tonen op (elektrische) piano’s en synths. De soulvolle klankkleuren en laid back beats zijn authentiek aan zijn werk. De eerste soloplaat van Niels Broos verscheen in 2017 op het label Alpha Pup. In 2018 volgde zijn tweede productie.

D-Sound concerten
Musicus en host Carlo de Wijs én Kunstmin nemen meerdere avonden mee op een inspirerende tocht door de wereld van muziek en technologie. Boeiend voor jongeren en ouderen, voor liefhebbers en nieuwsgierigen. De Wijs is daarvoor de ideale man op de juiste plek. In Machine 3 in het Energiehuis zal deze vermaarde Hammondorganist, expert in  instrument- en sound design, met Dordrecht als thuisbasis, je deelgenoot maken van zijn ervaringen met de wereld van sounds and visuals. Ook nodigt hij performers en artiesten uit die, net als hij, bezig zijn verbindingen te leggen tussen muziek en technologie. De D-Sound avonden bestaan uit performances maar geven ook aandacht aan het verhaal achter de performance, de inspiratie, de zoektocht en het onderzoek. Kijk, luister en geniet.