Wil je ons, in deze tijd, extra steunen? Steun ons

Nationale Theater – The Children

Relatiedrama met Stefan de Walle e.a.

Voor onze seizoensbrochure interviewden we Eric de Vroedt, lees hier het interview.

Het gepensioneerde echtpaar Hazel (Antoinette Jelgersma) en Robin (Stefan de Walle) genieten samen van een zorgeloos bestaan aan de Britse kust. Jarenlang werkten ze als kernfysici voor een kerncentrale. Nu doen ze elke dag yoga en bestieren samen een ecologische boerderij. Op een dag staat hun oud-collega Rose (Sylvia Poorta) voor de deur, die ze al 40 jaar niet meer gezien hebben. Zij doet het stel een extreem voorstel dat verstrekkende gevolgen heeft, voor hun eigen leven en voor dat van komende generaties. Waar ligt de grens van je eigen belang?

 

‘The Children is intelligent drama over nalatenschap en verantwoordelijkheid’ – ★★★★ NRC

‘The Children snijdt interessante onderwerpen aan, en de personages zijn prettig ontaard’ – ★★★ De Volkskrant

Regisseur Eric de Vroedt werd meteen gegrepen door het stuk, dat met vlijmscherpe dialogen het grote dilemma van deze tijd aansnijdt: gaan we verder met ons comfortabele leven of nemen we de verantwoordelijkheid om de rotzooi op te ruimen?

Lucy Kirkwood, tekst; Rik van den Bos, vertaling; Eric de Vroedt, regie; Antoinette Jelgersma, Stefan de Walle, Sylvia Poorta, spel; Karim Ameur, dramaturgie; Maze de Boer, decor; Lotte Goos, kostuum; Bernie van Velzen, licht; Florentijn Boddendijk, Remco de Jong, geluid