Nationale Theater – The Children

Grimmige theaterhit

Voor onze seizoensbrochure interviewden we Eric de Vroedt, lees hier het interview.

De jonge Engelse schrijfster Lucy Kirkwood werd genomineerd voor een Tony-award voor ‘The Children’, haar internationale theaterhit over het klimaatprobleem. Een tsunami heeft een nucleaire centrale aan de Noordzeekust geraakt en als er radioactief materiaal lekt, is een massale evacuatie naar de rand van het rampgebied noodzakelijk. Onder hen Hazel en Robin, die tot hun pensioen als kernfysici in de centrale werkten. Op een dag staat plotseling hun oud-collega Rose voor de deur, die met een verpletterend voorstel komt.

Regisseur Eric de Vroedt werd meteen gegrepen door het stuk, dat met vlijmscherpe dialogen het grote dilemma van deze tijd aansnijdt: gaan we verder met ons comfortabele leven of nemen we de verantwoordelijkheid om de rotzooi op te ruimen? Acteurs Sylvia Poorta, Stefan de Walle en Antoinette Jelgersma nemen ons mee in een driehoeksrelatie in dit grimmige en grappige stuk, dat herinneringen oproept aan de realiteit van Fukushima en Tsjernobyl.

Lucy Kirkwood, tekst; Rik van den Bos, vertaling; Eric de Vroedt, regie; Antoinette Jelgersma, Stefan de Walle, Sylvia Poorta, spel; Karim Ameur, dramaturgie; Maze de Boer, decor; Lotte Goos, kostuum; Bernie van Velzen, licht; Florentijn Boddendijk, Remco de Jong, geluid