My Fair Lady met Esmée Dekker, Chris Tates, Alfred van den Heuvel e.v.a.

Zalige musicalklassieker

Klik hier voor een dubbelinterview met Sjoukje Hooymaayer en Esmée Dekker.

Beleef deze wereldwijd geliefde musical met duizelingwekkende kostuums, fantastische decors en onweerstaanbare musicalklassiekers als ‘Zou dat nou niet zalig zijn’, ‘Het Spaanse graan’, ‘Kom terug en dans met mij’ en ‘Als ik straks de kerk maar haal’.

My Fair Lady vertelt het kleurrijke verhaal over de sjieke professor Higgins (Chris Tates) die na een toevallige ontmoeting op een regenachtige avond gecharmeerd raakt van het bloemenmeisje Eliza Doolittle (Esmée Dekker). Higgins sluit de weddenschap af dat hij het volkse meisje van haar platte accent zal afhelpen en kan omtoveren tot een dame. Er ontstaat onverwacht een intense relatie tussen het vrolijke en zelfbewuste bloemenmeisje en de elitaire professor.

Na rollen in de klassiekers De Jantjes, Heerlijk duurt het langst en A Chorus Line heeft Esmée met de rol van Eliza Doolittle nu haar eerste hoofdrol te pakken. Chris Tates zal de rol van Professor Higgins vertolken, Alfred van den Heuvel speelt Kolonel Pickering en Han Oldigs is te zien als Alfred Doolittle.

‘My Fair Lady is een droomstart in de reeks van grote musical-klassiekers die wij de komende jaren in de Nederlandse theaters willen brengen,’ laat producent Hans Cornelissen van Dommelgraaf & Cornelissen weten. ‘Met een cast waar ik uitermate trots op ben.’ Andere rollen zijn er voor Gerrie van der Klei (alternate voor Mrs. Higgins), Yoran de Bont, Ellen Röhrman, Esther van Boxtel, Raymond Kurvers, Yannick Plugers en Leo-Alexander Hewitt. De regie is in handen van Paul van Ewijk. De productie wordt gespeeld in de Nederlandse vertaling van Seth Gaaikema.