My Fair Lady met Esmée Dekker, Chris Tates, Alfred van den Heuvel e.v.a.

Zalige musicalklassieker

Bezoek op 27 december de filmklassieker met Audrey Hepburn in The Movies in Dordrecht en geniet van een high tea. Op vertoon van uw kaartje voor My Fair Lady in Kunstmin mag u gratis naar de film!

Klik hier voor een dubbelinterview met Sjoukje Hooymaayer (mevrouw Higgins) en Esmée Dekker (Eliza Doolittle).

Beleef deze wereldwijd geliefde musical met duizelingwekkende kostuums, fantastische decors en onweerstaanbare musicalklassiekers als ‘Zou dat nou niet zalig zijn’, ‘Het Spaanse graan’, ‘Kom terug en dans met mij’ en ‘Als ik straks de kerk maar haal’.

My Fair Lady vertelt het kleurrijke verhaal over de sjieke professor Higgins (Chris Tates) die na een toevallige ontmoeting op een regenachtige avond gecharmeerd raakt van het bloemenmeisje Eliza Doolittle (Esmée Dekker). Higgins sluit de weddenschap af dat hij het volkse meisje van haar platte accent zal afhelpen en kan omtoveren tot een dame. Er ontstaat onverwacht een intense relatie tussen het vrolijke en zelfbewuste bloemenmeisje en de elitaire professor.

Na rollen in de klassiekers De Jantjes, Heerlijk duurt het langst en A Chorus Line heeft Esmée met de rol van Eliza Doolittle nu haar eerste hoofdrol te pakken. Chris Tates zal de rol van Professor Higgins vertolken, Alfred van den Heuvel speelt Kolonel Pickering en Han Oldigs is te zien als Alfred Doolittle. De productie wordt gespeeld in de Nederlandse vertaling van Seth Gaaikema.

My Fair Lady heeft een imponerende geschiedenis. De musical stond voor de eerste keer in 1956 op de planken met Julie Andrews als Eliza Doolittle. De voorstelling won een Tony en acht jaar later verscheen de filmversie in de bioscopen. Julie Andrews werd vervangen door Audrey Hepburn en My Fair Lady won in 1965 acht Oscars.