Muziektheater Hollands Diep – Krijn kan weer pissen

Live hoorspel

Wilt u zowel naar Budding(h’) Poets als naar dit hoorspel? Koop dan naast uw ticket voor Budding(h’) Poets het voordelige Festival-ticket ( € 5,00 i.p.v. € 7,50) via deze pagina. 

In dit live hoorspel volgen we schrijver Krijn. Momenteel werkt hij aan een nieuw boek en dat brengt de nodige spanning met zich mee. Midden in zijn scheppingsproces moet Krijn zien te dealen met het leven van alledag. Zijn gezinsleden, vrienden en werk dringen zich aan hem op, grijpen hem bij de strot. De stress bouwt zich vooral lichamelijk op, Krijn kan niet meer naar het toilet.

Zonder decor en zonder acteurs in beeld brengt Muziektheater Hollands Diep het verhaal van C. Buddingh’, Krijn kan weer pissen, naar het theater. Alsof wij in een opnamestudio zijn, hakken de vertolkers het verhaal, dat gaat over de afgrond tussen ons gedroomde en ons ware leven, in delen. De teksten, illustraties, klanken en muziek komen los van elkaar te staan. De toeschouwer krijgt daarmee ruimte er zijn eigen verhaal van te maken.

Erol Struijk, Merel Meijers, Pieter Kooiman, Marieke van Leeuwen, Dirce-Lene, Jaime Quant, Wessel Klootwijk en Juno, spel;  C. Buddingh’, tekst; David Prins, script en regie

180 dagen Ode aan de Synode
Dit jaar is het 400 jaar geleden dat Dordrecht een half jaar lang het centrum van Europa was. Meer dan honderd predikanten, professoren en politici kwamen in Dordrecht bijeen tijdens de Dordtse Synode. Naast een unieke kerkvergadering was dit ook een politiek en cultureel evenement, dat van invloed is geweest op onze geschiedenis, onze taal en onze gezamenlijke normen en waarden, tot op de dag van vandaag. Van 10 november 2018 tot 29 mei 2019, precies 400 jaar later, viert Dordrecht onder de noemer Ode aan de Synode het belang van deze bijeenkomst met een programma voor een breed publiek. Inwoners, culturele en kerkelijke instellingen organiseren vele activiteiten zoals tentoonstellingen, congressen, films, concerten, lezingen en debatten, theater, rondwandelingen, muurschilderingen en verschillende bijzondere culturele projecten. Drie thema’s vormen daarin de rode draad: taal, identiteit en gastvrijheid.

Meer informatie en een uitgebreid overzicht van het programma is te vinden op www.synode400.nl

Elise ’t Hart & Nils Davidse, Foley Artists; Arjanne van Manen, Illustrator